NEET Practice Test Paper 1 Zoology by TEACHING CARE online tuition and coaching classes

NEET Practice Test Paper 1 Zoology by TEACHING CARE online tuition and coaching classes.

  1. 1.   Which of the following is considered  a hot-spot of biodiversity in India ?

    (a) Western ghats   (b) Indo-Gangetic plain

    (c) Eastern ghats    (d) Aravalli hills

     

    2.   Identify the odd combination of the  habitat and the particular animal   concerned

    (a) Dachigam National Park— Snow leopard

    (b) Sunderbans—Bengal tiger

    (c) Periyar— Elephant

    (d) Rann of Kutch—Wild  ass

     

    3.   One endangered species of Indian   medicinal plants is that of

    (a) Podophyllum    (b) Ocimum

    (c) Garlic                 (d) Nepenthes

     

    4.  Employment of hereditary principles in the improvement of human race is

    (a) Euthenics  (b) Eugenics

    (c) Euphenics  (d) Ethnology

     

    5.  Homeostasis is

    (a) tendency to change with change in environment

    (b) tendency to resist change

    (c) disturbance in regulatory control

    (d) plants and animals extracts used in homeopathy

     

    6.  Pedology is science of

    (a) earth    (b) soil

    (c) diseases  (d) pollution

     

    7.  Which of the following is not true for a species ?

    (a) Members of a species can interbreed

    (b) Gene flow does not occur between  the populations of a species

    (c) Each species is reproductively isolated from every other species

    (d) Variations occur among  members of  a species

    8.  Top-shaped, multiciliate male gametes and the mature seed which bears only one  embryo with two cotyledons, are characteristic features of

    (a) polypetalous angiosperms

    (b) gamopetalous angiosperms

    (c) conifers

    (d) cycads

     

    9.  Two plants can be conclusively said to belong to the same species if they

    (a) can reproduce freely with each other and form seeds

    (b) have more than 90% similar genes

    (c) look  similar  and  possess  identical  secondary metabolites

    (d) have same number of chromosomes

     

    10.  The haemoglobin of a human  foetus

    (a) has a lower affinity for oxygen than that of the adult

    (b) its affinity for oxygen is the same as that of an adult

    (c) has only 2 protein subunits instead of 4

    (d) has a higher affinity for oxygen than that of an adult

     

    11.  What is the vital capacity of our  lungs?

    (a) Inspiratory reserve volume plus tidal volume

    (b) Total lung capacity minus expiratory reserve volume

    (c) Inspiratory reserve volume plus expiratory reserve volume

    (d) Total lung capacity minus residual volume

     

    12. Some of the growth regulators affect stomatal opening. Closure of   stomata is   brought about by

    (a) indole butyric acid

    (b) abscissic acid

    (c) kinetin

    (d) gibberellic acid

     

     

    13.   Pine apple fruit develops from

    (a) a unilocular polycarpellary flower

    (b) a multipistillate syncarpous flower

    (c) a cluster of compacrly borne flowers  on a common axis

    (d) a multilocular monocarpellary flower

     

    14.  Parthenocarpic tomato fruits can be produced by

    (a) removing androecium of flowers before pollen grains are released

    (b) treating the plants with low  concentrations of gibberellic acid and auxins

    (c) raising the plants from vernalized seeds

    (d) treating the plants with phenyl   mercuric acetate

     

    15.   What type of placentation is seen   in sweet pea?

    (a) Basal   (b) Axile

    (c) Free central  (d) Marginal

     

    16.   In a cereal grain the single   cotyledon of embryo is represented   by

    (a) coleorhiza           (b) scutellum

    (c) Aleurone layer   (d) coleoptile

     

    17.  Male gametes in angiosperms are   formed by the division of

    (a) microspore        (b) generative cell

    (c) vegetative cell  (d) microspore mother cell

     

    18.  Which one of the following is  surrounded by callose wall ?

    (a) Microspore mother cell  (b) Male gamete

    (c) Egg                                  (d) Pollen grain

     

    19.  Phototropic and geotropic movements are linked to

    (a) gibberel lins   (b) enzymes

    (c) auxins            (d) cytokinins

     

    20.  The movement of water from one  cell of  the  cortex to the adjacent one  in roots is due to

    (a) accumulation of inorganic salts in the cells

    (b) accumulation of organic compounds in the cells

    (c) chemical potential gradient

    (d) water potential gradient

     

     

    21.  The major role of minor elements inside living organisms is to act as

    (a) binder of cell structure

    (b) co-factors  of enzymes

    (c) building blocks of important amino adds

    (d) constituent of hormones

     

    22.   Which one of the following mineral elements plays an important role in   biological nitrogen fixation?

    (a) Molybdenum   (b) Copper

    (c) Manganese   (d) Zinc

     

    23.  Stomata of a plant open due to

    (a) influx of calcium ions

    (b) influx of potassium ions

    (c) efflux of potassium ions

    (d) influx of  hydrogen ions

     

    24.  Boron in green plants assists in

    (a) sugar transport

    (b) activation of enzymes

    (c) acting as enzyme cofactor

    (d) photosynthesis

     

    25.  What used to be described as   Nissl’s granules in a nerve cell

    are now identified as

    (a) ribosomes             (b) mitochondria

    (c) cell metabolites    (d) fat granules

     

     

    26.   Phytohormones are

    (a) chemicals regulating flowering

    (b) chemicals regulating secondary growth

    (c) hormones regulating growth from seed to adulthood

    (d) regulators synthesized by plants and influence physiological

    processes

     

    27.  Bryophytes can be separated from  algae because they

    (a) are thalloid forms

    (b) have no conducting tissue

    (c) possess archegonia with outer layer of sterile cells

    (d) contain chloroplasts in their cells

     

    28.  Multicellular branched rhizoids and leafy gametophytes are characteristics of

    (a) all bryophytes  (b) some bryophytes

    (c) all pteridophytes  (d) some pteridophytes

     

    29.  Which of the following is a living   fossil?

    (a) Pinus longifolia    (b) Ginkgo biloba

    (c) Mirabilis jalapa    (d) Dalbergia sissoo

     

    30.  Largest sperms in the plant world  are found in

    (a) Pinus     (b) Banyan

    (c) Cycas    (d) Tsuja

     

    31.  Bryophytes are dependent on water because

    (a) water is essential for fertilization for  their homosporous nature

    (b) water is essential for their vegetative propagation

    (c) the sperms can easily reach upto egg in the archegonium

    (d) archegonium  has to remain filled with water for fertilization

     

    32.  Which one of the following  statements about Cycas is  incorrect?

    (a) It does not have a well-organised female flower

    (b) It has circinate vernation

    (c) Its xylem is mainly composed of xylem vessels

    (d) Its roots contain some blue-green algae

     

    33.  Ulothrix can be described as a

    (a) non-motile colonial alga lacking zoospores

    (b) filamentous  alga  lacking  flagellated reproductive stages

    (c) membranous alga producing zoospores

    (d) filamentous   alga   with   flagellated reproductive stages

     

    34.  Nine-tenth of all photosynthesis of world (85-90%) is carried out by

    (a) large trees with millions of branches and leaves

    (b) algae of the ocean

    (c) chlorophyll containing ferns of the  forest

    (d) scientists in the laboratories

     

    35.  Chlorophyll-a molecule at its carbon atom 3 of the pyrrole ring-II has one of the   following

    (a) aldehyde group

    (b) methyl group

    (c) carboxylgroup

    (d) magnesium

     

    36.  Photosynthetically active  radiation is represented by the range of wavelength

    (a) 340-450 nm   (b) 400-700 nm

    (c) 500-600 nm   (d) 400-950 nm

     

    37.  The principle of limiting factors was proposed by

    (a) Blackmann   (b) Hill

    (c) Arnon   (d) Liebig

     

    38.  Which one of the following is represented by Calvin cycle?

    (a) Reductive carboxylation

    (b) Oxidative carboxylation

    (c) Photophosphorylation

    (d) Oxidative phosphorylation

     

    39.  Which of the following is homologous organ?

    (a) Wings of birds and locust

    (b) Wings of birds (sparrow) and pectoral   fins of fish

    (c) Wings of bat and butterfly

    (d) Legs of frog and cockroach

     

     

    40.   Middle piece of mammalian sperm   possesses

    (a) mitochondria and centriole

    (b) mitochondria only

    (c) centriole only

    (d) nucleus and mitochondria

     

    41.   Freshly released human egg has

    (a) one Y-chromosome  (b) one X-chromosome

    (c) two X-chromosomes  (d) Both (a) and (b)

     

    42.   During cleavage, what is true about   cells?

    (a) Nucleocytoplasmic ratio remains unchanged

    (b) Size does not increase

    (c) There is less consumption of oxygen

    (d) The division is like meiosis

     

    43.   Fertilizins are emitted by

    (a) immature eggs   (b) mature eggs

    (c) sperms     (d) polar bodies

     

    44.   Eye lens is formed from

    (a) ectoderm   (b) mesoderm

    (c) endoderm   (d) both (a) and (b)

     

    45.   Blastopore is

    (a) opening of neural tube  (b) opening of gastrocoel

    (c) future anterior end of embryo (d) found in blastula

     

    46.   Meroblastic cleavage division  is

    (a) horizontal  (b) partial/parietal

    (c) total    (d) spiral

     

    47.   Termination of gastrulation is   indicated by

    (a) obliteration of blastocoel

    (b) obliteration of archenteron

    (c) closure of blastopore

    (d) closure of neural tube

     

     

    48.  In humans, visceral organs are   innervated by

    (a) sympathetic nerves and are under conscious control

    (b) parasympathetic nerves and are under conscious control

    (c) Both (a) and (b)

    (d) both sympathetic and   parasympathetic nerves but are not under

    conscious control

     

    49.   Darwin’s finches provide an excellent evidence in favour of evolution.   This evidence comes from the field of

    (a) Biogeography   (b) Anatomy

    (c) Embryology    (d) Palaeontology

     

     

    50.  In the chemistry of vision in   mammals, the photosensitive   substance is called

    (a) sclerotin  (b) retinal

    (c) rhodopsin   (d) melanin

     

    51.  In frog, “fenestra ovalis” is

    (a) the opening in the auditory capsule which separates the middle ear from internal ear

    (b) the air-filled cavity of the middle ear

    (c) the communication between the pharynx and the tympanic cavity

    (d) the external opening, of the tympanic cavity which is covered by the tympanic membrane

     

    52.  The roof of the cranium of frog is   formed by

    (a) parasphenoid    (b) alisphenoid

    (c) frontoparietal     (d) orbitosphenoid

     

    53.  Which of the following pairs, is   correctly matched?

    (a) Hinge joint—between vertebrae

    (b) Gliding joint—between  zygapophyses of the successive  vertebrae

    (c) Cartilaginous joint—skull bones

    (d) Fibrous joint—between phalanges

     

     

    54.  The part of life cycle of malarial parasite Plasmodium  vivax, that is  passed  in female Anopheles is

    (a) sexual cycle

    (b) pre-erythrocytic schizogony

    (c) exo-erythrocytic schizogony

    (d) post-erythrocytic schizogony

     

    55.  If all ponds and puddles are  destroyed the organism likely to be destroyed is

    (a) Leishmania

    (b) Trypanosoma

    (c) Ascaris

    (d) Plasmodium

     

    56.  Protistan genome has

    (a) membrane bound nucloeoproteins embedded in cytoplasm

    (b) free nucleic acid aggregates

    (c) gene containing nucleoproteins  condensed together in loose mas s

    (d) nucleoprot ein in direct contact wit h cell substance

     

    57.  Entamoeba coli causes

    (a) pyorrhea  (b) diarrhoea

    (c) dysentery  (d) None of these

     

    58.  Interferon’s are synthesized in response to

    (a) mycoplasma

    (b) bacteria

    (c) viruses

    (d) fungi

     

    59.  What is true for archaebacteria?

    (a) All halophiles (b) All photosynthetic

    (c) All fossils      (d) Oldest living beings

     

    60.  Cauliflower mosaic virus contains

    (a) ssRNA   (b) dsRNA

    (c) dsDNA    (d) ssDNA

     

    61.  Which pair of the following belongs to Basidiomycetes?

    (a) Birds nest fungi and Pufballs (b) Pufballs and Claviceps

    (c) Peziza and Stink horns  (d) Morchella and Mushrooms

     

    62.  Trichoderma harzianum has proved a useful micro-organism for

    (a) bioremediation of contaminated soils

    (b) reclamation of wastelands

    (c) gene t ransfer in higher plants

    (d) biological control of soil-borne plant pathogens

     

    63.  In which one of the following do the two name refer to one and the   same thing ?

    (a) Tricarboxylic acid cycle and urea cycle

    (b) Krebs cycle and Calvin cycle

    (c) Tricarboxylic acid cycle and citric and cycle

    (d) Citric acid cycle and Calvin cycle

     

    64.  In glycolysis, during oxidation   electrons as removed by

    (a) ATP

    (b) glyceraldehyde-3-phospnate

    (c) NAD +

    (d) molecular oxygen

     

    65.  During which stage, in the complete oxidation of glucose are the greatest number of ATP   molecules formed  from ADP

    (a) glycolysis

    (b) Krebs cycle

    (c) conversion of pyruvic arid to acetyl Co-A

    (d) electron transport chain

     

    66.  Chemiosmotic theory of ATP synthesis in the chloroplast and  mitochondria is based on

    (a) membrane potential

    (b) accumulation of Na+ ions

    (c) accumulation of K+ ions

    (d) proton gradient

     

     

    67.  Which is correct about cell  theory in view  current status  of our  knowledge  about cell structure?

    (a) It needs modification due to discovery of  subcellular structures like chloroplasts and  mitochondria

    (b) Modified cell theory means that all living beings are composed of cells capable a   reproducing

    (c) Cell theory does not hold good because all living being do not have cellular   organization  (eg, viruses)

    (d) Cell theory means that all living objects consist of cells whether or not capable of   reproducing

     

    68.  Name of Schleiden and Schwann is associated with

    (a) protoplasm as the physical basis of life

    (b) cell theory

    (c) theory of cell lineage

    (d) nucleus functions as control centre of   cell

     

    69.  Golgi apparatus is absent in

    (a) higher plants       (b) yeast

    (c) bacteria and blue-green algae  (d) None of the above

     

    70.  Cell recognition and adhesion occur due to biochemical’s of cell membranes named

    (a) proteins                    (b) lipids

    (c) proteins and lipids  (d) glycoproteins and glycolipids

     

    71.  Genophore/bacterial genome or nucleoid is made of

    (a) histones and non-hist ones  (b) RNA and histones

    (c) a single double stranded DNA  (d) a single stranded DNA

     

    72.  In salivary gland chromosomes/polytene chromosomes pairing is

    (a) absent

    (b) occasional

    (c) formed between non-homologous chromosomes

    (d) formed between homologous  chromosomes

     

    73.  Centromere is required for

    (a) movement of chromosomes towards poles

    (b) cytoplasmic cleavage

    (c) crossing over

    (d) transcription

     

    74.  According to widely accepted “fluid mosaic  model” cell membranes are   semi-fluid, where lipids and integral proteins can diffuse randomly. In recent years, this model   has been modified in several respects. In this regard, which of the following   statements is

    incorrect?

    (a) Proteins in cell membranes can travel within t he lipid bilayer

    (b) Proteins can also undergo flip-flop movements in the lipid bilayer

    (c) Proteins can remain conf ined within ceriain domains of the membrane

    (d) Many   proteins   remain   completely embedded within t he lipid bilayer

     

    75.  Protein synthesis in an animal cell occurs

    (a) only on the ribosomes present in cytosol

    (b) only on ribosomes attached to the nuclear envelope and endoplasmic reticulum

    (c) on ribosomes present in the nucleolus as well as in cytoplasm

    (d) on ribosomes present in cytoplasm as well as in mitochondria

     

    76.  At what stage of the cell cycle are  histone proteins synthesized in a  eukaryotic cell?

    (a) During G1-stage of prophase

    (b) During S-phase

    (c) During entire prophase

    (d) During telophase

     

    77.  Genes for cytoplasmic male sterility in plants are generally located in

    (a) mitochondrial genome  (b) cytosol

    (c) chloroplast genome    (d) nuclear genome

     

    78.  Chlorophyll in chloroplast is located in

    (a) grana    (b) pyrenoid

    (c) stroma     (d) Both (a) and (c)

     

     

    79.  Radioactive thymidine when added to the medium surrounding living  mammalian cells  gets incorporated into the newly synthesized DNA. Which of the following types of  chromatin is expected to become  radioactive if cells are exposed to radioactive  thymidine as soon  as they enter the S-phase?

    (a) Heterochromatin

    (b) Euchromatin

    (c) Both (a) and (b)

    (d) Neither heterochromatin nor  euchromarin but  only the nucleolus

     

    80.  Lactose is composed of

    (a) glucose + glucose  (b) glucose + fructose

    (c) fructose + galactose  (d). glucose + galactose

     

    81.  Cellulose, the most important constituent of plant cell wall is made of

    (a) unbranched chain of glucose molecules linked by a  1,4 glycosidic bond

    (b) branched chain of glucose molecules  linked by  ß 1, 4 glycosidic bond in straight chain and  a 1, 6 glycosidic bond at the site of branching

    (c) unbranched chain of glucose molecules linked by  ß  1, 4 glycosidic bond

    (d) branched chain of glucose molecules  linked by a 1,6 glycosidic bond at the site of branching

     

    82.  A drop of each of the following, is placed separately on four slides.   Which of them  will  not coagulate

    (a) Blood plasma

    (b) Blood serum

    (c) Sample from the thoracic of   lymphatic system

    (d) Whole blood from pulmonary vein

     

     

     

    83.  Which type of white blood cells   are concerned with the release of   histamine and the natural  anticoagulant heparin?

    (a) Neutrophils  (b) Basophils

    (c) Eosinophils  (d) Monocytes

     

    84.   Which one of the following is a  fat-soluble vitamin and it’s   related deficiency disease ?

    (a) Ascorbic acid —-Scurvy

    (b) Retinol—   Xerophthalmia

    (c) Cobalamine — Beri-beri

    (d) Calciferol —  Pellagra

     

    85.  Which one of the following is the   correct matching of the site of  action on the given substrate,   the enzyme acting upon it and the end product?

    (a) Duodenum : Triglycerides trypsin monoglycerides

    (b) Small intestine : Starch   amylase disaccharide (maltose)

    (c) Small intestine : Proteins pepsin amino acids

    (d) Stomach : Fats, Lipase micelles

     

    86.  What will happen if the secretion of parietal cells of gastric glands   is blocked with an inhibitor?

    (a) Gastric juice will be deficient in chymosin

    (b) Gastric juice wil l be deficient in pepsinogen.

    (c) In the absence of HCl secretion, inactive pepsinogen is not converted  into the active enzyme pepsin

    (d) Enterokinase will  not be released from the duodenal mucosa and so trypsinogen is not converted to trypsin

     

    87.  The animal with bilateral   symmetry in young stage and radial pemamerous   symmetry in   the adult stage belong to the phylum

    (a) Annelida   (b) Mollusca

    (c) Cnidaria   (d) Echinodermata

     

    88.  In Arthropoda, head and thorax are of ten fused to form cephalothorax, but in   which one of   the following classes, is the body   divided into head, thorax and   abdomen ?

    (a) Insecta  (b) Myriapoda

    (c) Crustacea  (d) Arachnida and Crustacea

     

    89.  Presence of gills in the tadpole of  frog indicates that

    (a) fishes were amphibious in the past

    (b) fishes evolved from frog like  ancestors

    (c) frogs will have gills in future

    (d)  frogs evolved from gilled ancestors

     

    90.  A terrestrial animal must be able to

    (a) excrete large amounts of water in urine

    (b) conserve water

    (c) actively pump salts out through the   skin

    (d) excrete large amounts of salts in urine

     

    91.  The   world’s highly prized wool yielding ‘Pashmina’ breed is

    (a) sheep    (b) goat

    (c) goat-sheep cross  (d) Kashmiri sheep-Afghan sheep cross

     

    92.  From the following statem ents select the wrong one.

    (a) Millipedes have two pairs of  appendages in each segment of the  body

    (b) Prawn has two pairs of antennae

    (c) Animals belonging to phylum- Porif era are exclusively marine

    (d) Nematocysts are characteristic o f the phylum-Cnidaria

     

    93.  The chief advantage of encystment of an Amoeba is

    (a) protection from parasites and predators

    (b) the chance to get rid of accumulated waste products

    (c) the ability to survive during adverse  physical condit ions

    (d) the abilit y to live for some time without ingesting food

     

     

    94.  Four radial vascular bundles are found in

    (a) dicot root  (b) monocot root

    (c) dicot stem  (d) monocot stem

     

    95.  Axillary bud and terminal bud are derived from the activity of

    (a) lateral meristem  (b) intercalary meristem

    (c) apical meristem  (d) parenchyma

     

    96.  Which of the following statements is true?

    (a) Vessels are multicellular with  narrow lumen

    (b) Tracheids are multicellular wit h narrow lumen

    (c) Vessels are unicellular with wide lumen

    (d) Tracheid s are unicellular with wide lumen

     

    97.  Chlorenchyma is known to develop in the

    (a) pollen tube of Pinus

    (b) cytoplasm of Chlorella

    (c) mycelium of a green mould such as Aspergillus

    (d) spore capsule of a moss

     

    98.  The “walking fern” is so named because

    (a) it is dispersed through the agency of walking animals

    (b) it propagates vegetative by its leaf  tips

    (c) it knows how to walk by itself

    (d) its spores are able to walk

     

    99.  Water entering root due to diffusion is part of

    (a) endosmosis  (b) osmosis

    (c) passive absorption  (d) active absorption

     

    100.  In plant cells, peroxisomes are associated with

    (a) photorespiration   (b) phototropism

    (c) photoperiodism     (d) photosynthesis

     

     

    Answer Key:

    Biology :-

    1. A
    2. A
    3. A
    4. B
    5. B
    6. B
    7. B
    8. D
    9. A
    10. D
    11. D
    12. B
    13. C
    14. B
    15. D
    16. B
    17. B
    18. A
    19. C
    20. D
    21. B
    22. A
    23. B
    24. B
    25. A
    26. D
    27. C
    28. B
    29. B
    30. C
    31. C
    32. C
    33. D
    34. B
    35. B
    36. B
    37. A
    38. A
    39. B
    40. B
    41. B
    42. B
    43. B
    44. A
    45. B
    46. B
    47. A
    48. D
    49. A
    50. C
    51. A
    52. C
    53. B
    54. A
    55. D
    56. A
    57. D
    58. C
    59. D
    60. C
    61. A
    62. D
    63. C
    64. B
    65. D
    66. D
    67. C
    68. B
    69. C
    70. D
    71. C
    72. D
    73. A
    74. B
    75. D
    76. B
    77. A
    78. A
    79. B
    80. D
    81. C
    82. B
    83. B
    84. B
    85. B
    86. C
    87. D
    88. A
    89. D
    90. B
    91. B
    92. B
    93. C
    94. A
    95. C
    96. A
    97. D
    98. B
    99. C
    100. A

     

    Hints and explainations:-

    Biology

     

    1.   Hot-spots are areas of megadiversity which are  also the  most threatened

    ones.  The number of hot-spots is 25, of which two  are present

    in India namely Western Ghats and North-East Himalayas.

    In India, Indo-Gangetic Plain, Eastern Ghats  and Aravali Hills are not considered as  hot-spot of

    biodiversity.

     

    2.   Dachigam National Park located near Dal Lake in Jammu and Kashmir is known for  conservation of endangered Hangul or Kashmir stag.

     

     

     

     

     

    1. Ethnology:- study of ethnic people

    Eugenics: meaning “well born” or “good birth” relates to measures to select/change/improve/discard a genotype/phenotype of an offspring in order to improve the line.

    Euthenics: Measures to improve the environment in order to improve health, appearance, behavior, or well-being of society.

    Euphenics: Measures to improve the individual or phenotype (the body) by biological or medical means.

    1. Gene flow does occur between the populations of a species

     

    1. The members of same species can reproduce freely with each other.

     

    1. Foetal Hb has different composition than that of an adult Hb

     

    1. K+ ions enter guard cells. As a result water move in due to osmotic effect that makes guard cell become turgid and hence stomata open.

     

    1. In plants, Boron is required for calcium uptake, carbohydrate metabolism and germination of pollen tube.

     

    1. A layer of sterile cells is absent in algae

     

    1. Living fosiils are extinct fossil species.

     

    1. Xylum in cycas mainly consists of tracheids
    2. homologous organs are similar in structure but different in function

     

    1. During cleavage, nucleo-cytoplasmic ratio increases, size of blastomeres/cells decreases, more oxygen consumption and mitotic divisions take place.

     

    1. Archenteron is gut of embryo

     

    50 Palaeontology is study of fossils.

     

    1. Schizogony takes place in man

     

    55 ponds and puddles are breeding grounds for mosquito. Mosquito is an intermediate host ofPlasmodium .

     

    1. bacteria and blue-green algae are prokaryotes that do not have membrane bound cell organelles

     

    1. Euchromatic regions replicate first

     

    86 parietal cells produce HCl

Tags:

One Comment

  • Hairstyles says:

    Wow! This could be one particular of the most beneficial blogs We’ve ever arrive across on this subject. Actually Magnificent. I’m also an expert in this topic therefore I can understand your effort.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *